Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор Русије се састао са Министром одбране Србије

Амбасадор Русије Александар Чепурин се састао са Министром одбране Србије Братиславом Гашићем. Министар Гашић пренео је изразе дубоке захвалности за помоћ и подршку Русије, која је у року од 24 сата од позива упутила помоћ Србији захваћеној катастрофалним поплавама. 

"Русија је прва притекла у помоћ и 73 храбра руска спасиоца, укључујући 20 ронилаца, спашавали су животно угрожене Обреновчане, само три сата након слетања у Нишу. Правовремена асистенција и присуство генерал-потпуковника Едуарда Чижикова представљају својеврсну поруку о посвећености, професионализму и искреном пријатељству које се поново потврдило, овог пута у борби са ћудљивом природом", истакао је министар Гашић.

Руска Федерација у Србију је послала 40 моторних чамаца, 30 мобилних електро-агрегата, 18 пумпи за испумпавање воде и топлотних топова за сушење, као и 47 тона намирница, ћебади и других средстава.

Србија је чврсто опредељена за суштинско развијање сарадње са Руском Федерацијиом у области одбране, у складу са Декларацијом о стратешком партнерству, која је потписана прошле године.

Министар Гашић захвалио се на принципијелној подршци Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије и потврдио своје учешће на предстојећој 3. московској конференцији о међународној безбедности.

Извор: www.mod.gov.rs

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти