Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор Русије посетио Суботицу

Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин боравио је 28. и 29. јануара 2014. године у Суботици, где је имао састанак са градоначелником Суботице Јенеом Маглаијем.
 
Поред привредне сарадње на састанку разговорало се и о унапређењу културне сарадње између Суботице и Русије. 
 
Сарадња Србије и Русије у последњих годину дана добила је на динамици у свим правцима, од војне до сарадње с регионима, али су могућности и даље мало искоришћене, оценио је амбасадор Русије Александар Чепурин.
 
Александар Чепурин је рекао да две земље могу да појачају сарадњу јер су за то веома заинтересоване и имају могућности за 10 или 15 година брзог и ефективног економског раста. 
 
"Многе ствари можемо урадити са Србијом и Суботицом. Зато морамо да будемо више рационални, више конкретни и да радимо тако да би то било од користи и за руску и за српску страну", рекао је Чепурин после састанка са градоначелником Јенеом Маглаијем.
 
Александар Чепурин је оценио да могућности сарадње постоје у сфери туризма, ако се у Србији буде развијала инфраструктура, затим пољопривреди због режима слободне трговине између две земље, а навео је да су на састанку размотрене могућности културне сарадње.

Градоначелник Суботице Јене Маглаи оценио је сусрет као наставак разговора започетих прошле године, рекавши да се разговарало о конкретној сарадњи Суботице и Руске Федерације, да је код одређених питања дошло и до конкретизације која ће бити од користи за обе стране, те да ће ови разговори бити настављени и у будућности.

Амбасадор Русије са сарадницима посетио је Привредну и Слободну зону у Суботици, где је са надлежнима разговарао о могућностима економске сарадње, а посетио је и Православну цркву у Суботици.
 
 
Извор: RTV, subotica.com

 

Видео: Мирослав Антељ

Категорије: Економија Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти