Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор разговарао с З.Михајловић

МИХАЈЛОВИЋЕВА И ЧЕПУРИН: НОВИ ПРОЈЕКТИ СА РУСИЈОМ НА ЖЕЛЕЗНИЦИ, ГРАДИЋЕ СЕ И ДИСПЕЧЕРСКИ ЦЕНТАР

 

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином.

Амбасадор Чепурин упознао је потпредседницу Владе са последњим подацима о порасту трговинске размене две земље, планираним инвестицијама руских компанија, а потпредседница Владе честитала је Чепурину на започетој великој инвестицији НИС-а у Панчеву, у изградњу постројења “Дубока прерада”, истакавши да су заједнички пројекти најбољи доказ добре сарадње две земље.

Чепурин је оценио да постоји простор да се додатно прошири сарадња две земље, посебно у области грађевинарства, инфраструктуре и нових технологија. “Русија је прешла у нову етапу развоја, после више од деценије напредовања економије. Желимо да креирамо више квалитетних радних места и индустрију по мери 21. века и верујемо да постоје велике могућности за сарадњу са Србијом“, рекао је Чепурин, и додао да Русија унапређује економску сарадњу и са другим земљама региона, укључујући Хрватску и Босну и Херцеговину.

„Србији су веома значајни искуство и технологија коју Руска Федерација поседује у области железнице и желимо да нашу добру сарадњу додатно унапредимо. Србији је потребан нови, модеран диспечерски центар и верујем да и на том пројекту можемо наставити успешну сарадњу са руском компанијом РЖД”, рекла је потпредседница Владе Зорана Михајловић.

На састанку је оцењено да ће реконструкција деонице барске пруге, од Ресника до Ваљева, која се реализује из руског кредита, бити завршена у уговореном року, половином новембра, као и да је заједнички план српске и руске стране да до краја године почну радови на модернизацији отворене пруге на деоници Стара Пазова-Нови Сад, где су већ почели радови на тунелима и вијадуктима.

Потпредседница Владе је амбасадору Чепурину поклонила традиционални српски појас - ручни рад који презентује српску културну баштину и који су израдиле жене са села, у оквиру заједничке иницијативе Координационог тела за родну равноправност, НАЛЕД-а и Етно-мреже „Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима“.

Преузето је са http://www.mgsi.gov.rs

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти