Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор посетио град Зрењанин

Александар Чепурин у Зренјанину: потврда приjатељства и добре сараднjе

21.03.2019

 

Град Зренјанин посетио jе данас Нjегова екселенциjа амбасадор Руске Федерациjе у Србиjи Александар Васиљевич Чепурин, са сарадницима, и том приликом угостио га jе градоначелник Зренаjнина Чедомир Jанjић. 
 
Састанку у кабинету градоначелника присуствовали су и Снежана Вучуревић, начелница Среднjобанатског управног округа, Саша Сантовац, заменик градоначелника, помоћници Драган Ћапин, Симо Салапура и Душко Радишић, као и Оливер Митровић, председник Скупштине града.
 
 
 
Амбасадор Чепурин jе казао да се током jедносатног састанка разговарало о много тема, али да су економска питанjа била сигурно међу наjважниjим.
 
- Разматрали смо и о бољим могућностима реализованjа потенциjала Зренjанина код нас, то су ствари важне за наше земље, а у сваком случаjу, последнjих година имамо напредак. Сигуран сам да и Србиjа и Русиjа имаjу све могућности да за пет до седам година повећаjу квалитет живота људима. Имамо традиционалне односе и сараднjу у пољопривреди и надамо се да Србиjа има могућности да више извози, а ми смо спремни да изнађемо за то могућности и извеземо на руско тржиште. Србиjа jе извесна Русиjи, а српски производ има добру репутациjу, што jе врло важно. Имамо могућности и за гас, jер, имаћемо и гасовод за годину дана, а Банатски Двор ниjе далеко одавде, и то jе мислим, основа економиjе - казао jе амбасадор Чепурин.
 
Навео jе да град Ногинск има могућност да предводи сараднjу када jе реч о руским инвестициjама у нашем граду, и обрнуто, jер jе то индустриjска региjа близу Москве, а коjа има велики индустриjски парк.
 
Подсетио jе и да jе наш град већ посетио пре пет година.
 
 
 
Градоначелник Jанjић рекао jе да jе изузетно почаствован увек када наш град посети неки амбасадор, а посебно данас, када jе у гостима амбасадор Русиjе.
- Увек искористим прилику да кажем и опишем све потенциjале нашег града, пре свега индустриjских зона и шта бисмо све могли заjедно да урадимо. Као што сте чули, Нjегова екселенциjа већ има идеjа како то да реализуjемо и надам се значаjниjим инвестициjама из Русиjе овде, у нашем граду, поред Нафтне индустриjе Србиjе, коjа успешно ради и прошируjе капацитете, чули сте, и подземно складиште у Банатском Двору ће проширивати, а очекуjемо и привреднике из других делатности да дођу у наш град - рекао jе градоначелник Jанjић и подсетио на то да су Ногинск и Ухта од пре неколико година братски и приjатељски градови Зренjанина са коjима већ постоjи добра сараднjа, пре свега, на пољу образованjа. 
 
Након састанка у Градскоj кући, амбасадор jе са сарадницима и домаћинима посетио Народни музеj Зренjанин и изложбу фотографиjа “У сусрет руском цару. Романови - царско служенjе”. Затим jе за госте организован обилазак ”Кристалне дворане” у коjоj ће краjем jуна, у Д групи Европског првенства у кошарци за жене, наступати и репрезентациjа Русиjе, и одмерити снаге са селекциjама Белорусиjе, Белгиjе и домаћина Србиjе. 
 
Извор: званична страница града Зрењанина
http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7227/Aleksandar-Cepurin-u-Zrenjaninu--potvrda-prijateljstva-i-dobre-saradnje

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти