Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор о сусрету С.Шојгуа и А.Вучића

Објављено у "Вечерњим новостима" 22. децембра 2016.

Резултат путовања Александра Вучића у Москву је постао диван новогодишњи поклон за руско-српске односе, за безбедност Србије. Од кључног је значаја за успех преговора наравно да се тиме бавио лично премијер.

Питања безбедности у данашњем свету захтевају посебну пажњу. Србија се налази у сложеној регији са гомилом супротности где се понекад појављују искушења да се проблеме решавају на штету интереса комшија. Сигуран сам да решавање ових проблема без Србије, а камоли против Србије неће успети. Преоружавање Србије је одавно потребно. Србија јесте неутрална земља. Много поштујемо њен статус неутралности. Али јака војска и привреда у порасту је добар темељ за дипломатска решења.

Не чуди ме да се у таквом сложеном тренутку Београд обратио Русији да пружи помоћ. И Русија је одговорила позитивно и пријатељски. Били су пронађене могућности за рационално решавање проблема.

Захваљујући напорима руководства Русије и Србије руско-српска сарадња 2016. године у свим сферама се значајно ојачала. Хоћемо повећавати ову сарадњу, полазећи од тога, да ће то бити од користи за наше народе, за успостављање конструктивне сарадње у Европи и у свету. Надамо се да ће следећа година бити блиставо успешна за руско-српске односе.

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти