Амбасадор Руске Федерације у Београду, изјавио је да би Русија прихватила поделу Косова и Метохије ако Србија буде сматрала да је то најбоље решење за њу.

То је Чепурин рекао  коментаришући изјаву шефа српске дипломатије Ивице Дачића да би и „Албанци пристали на поделу Косова, као и да је то и њима у интересу“.

"Ми поштујемо позицију Србије и оно решење, које она сматра да је најбоље за њу, ми ћемо подржати" рекао је Чепурин и додао:

"До ваљаног решења треба доћи у дугом процесу дијалога и не видим ништа што бисмо морали преко колена ломити и брзо решавати".

Према његовим речима Русија ће подржати сваку одлуку Србије.

"И даље важи парола: ''Што је добро за Србију, добро је и за Русију''. За Москву је само битно да то решење које се понуди буде у интересу Србије. Немам сумње да ће Влада Србије, председник Вучић и министар Дачић урадити оно што је најбоље за земљу" рекао је руски амбасадор.

Чепурин тврди да ће и поред унутрашњих промена које се дешавају у Русији, Србија и даље имати доброг партнера у Кремљу.

"Русија се мења у унутрашњој сфери, али везе са Србијом и даље остају чврсте. Очекујем да ће сарадња две земље бити много боља и јача" рекао је, а на питање како коментарише изјаве званичника из Брисела, да ће „Србија кад-тад морати да окрене леђа Русији“, одговорио:

"Никада неће доћи до тога".

(alo.rs)

Извор: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:730186-Cepurin-Rusija-za-podelu-KiM-ako-je-Srbija-za-to-resenje