Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Александар Торшин добио награду Карић Фондације

7. новембра на Великој сцени Народног позоришта у Београду Карић Фондација, која ове године слави 30 година хуманитарног рада,  доделила је награду Браћа Карић Александру Порфиревићу Торшину, председнику хуманитарне фондације "Свети Сава Освећени" и заменику председника Савета руске Думе.

Свечани програм отворен је извођењем химне Боже правде, у интерпретацији Српско-јеврејског певачког друштва "Браћа Барух", филхармонијског оркестра "Борис Пашћан" уз дигигентску палицу Ђорђа Павловића.

На манифестацији је био присутан Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин.

Александар Торшин је добио награду за хуманитарне активности.

Награду за област научног и истраживачког рада је такође добио академик Сергиј Пантелејмоновић Ситко, професор нуклеарне физике, за развој квантне медицине.

За област економија и привреда признање је добила "Винарија Звонко Богдан", а награду је примио менаџер винарије Злако Живанић. Иза етикете "Винарије Звонко Богдан" у унутрашњост флаше, стале су најквалитетније сорте грожђа, навео је организатор манифестације.

За афирмацију балканске музике и културе у региону и свету награду је добио Влатко Стефановски, који је афирмацију стекао као гитариста и вођа групе "Леб и сол", која је постала једна од најзначајнијих имена на музичкој сцени бивше Југославије.

За област новинарства, публицистике и издраваштва награду је добио генерални диркетор "Политике АД" Зефирино Граси. Главни и одговорни уредник "Политикиног Забавника" постао је 1989, и то је до данас. Од 2011. године обавља дузност генералног директора "Политике А.Д."

Награда за јачање мира, сарадње и пријатељства међу народима додељена је врховном рабину Србије Исаку Асиелу који је као духовни предводник једине мањинске верске заједнице у Србији знатно унапредио и модернизовао јеврејску заједницу.

За очување традиције и историјског наслеђа српског народа Ђорђе Михаиловић, чувар гробља на Зејтинлику крај Солуна.

Ранији добитници награда су поред осталих глумци Данило Бата Стојковић, Љубомир Љуба Тадић, Слободан Бата Живојиновић, затим редитељи Емир Кустурица, Јован Ћирилов, Никита Михалков, академици Василије Кресић, Љубомир Симоновић, тенисер Новак Ђоковић...

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти