Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

А.Чепурин се састао с Н.Поповићем

Поповић и Чепурин: За унапређење трансфера идеја и знања

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин оценили су да је међудржавна сарадња у области иновација и дигиталне економије била веома успешна и да су постављени чврсти темељи за њено даље унапређење кроз трансфер идеја, знања и технологија.

"У последњих шест месеци ове године, од када је формирана Влада, имали смо низ састанака са руским званичницима, састанак са министром веза Владе Русије Николајем Никифоровим и потписали смо важан споразум између Владе Србије и руске државне корпорације Ростек о сарадњи у области дигиталне економије", навео ја Поповић, саопштила је валдина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Ненад Поповић и  Александар Чепурин
Ненад Поповић и Александар Чепурин

Поповић и Чепурин су разговарали не само о досадашњој сарадњи у области иновација и дигиталне економије, већ и о плановима за 2018. годину.

Они су оценили да је у интересу обе земље да се заједнички развијају и примењују иновациона решења у секторима као што су пољопривреда, биотехнологије, нанотехнологије, фармација, као и у области роботике и вештачке интелигенције.

Поповић је изразио наду да ће у 2018. години бити остварена још ближа сарадња између српских и руских стартап компанија, ИТ, иновационе и истраживачке заједнице. 

"Желимо и чвршћу сарадњу наших универзитета и научно-истраживачких организација, кроз размену професора, студената и експерата у области иновација", рекао је Поповић.

На састанку је оцењено да је недавна посета председника Србије Александра Вучића Русији дала изузетан допринос унапређењу сарадње у области иновација између две земље.

"Однос председника Вучића и Путина је заиста посебан и одликује га велико међусобно поштовање. Сигурно је да ће такав однос допринети даљем продубљивању односа Србије и Русије у свим областима, од чега ће највећу корист имати грађани наше две земље", рекао је Поповић, наводи се у саопштењу.

Преузето је са http://www.rts.rs

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти