Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

А.Чепурин разговарао с Министром одбране Србије

Састанак министра одбране са амбасадором Руске ФедерацијеМинистар одбране Александар Вулин састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији Александром Чепурином.

У срдачном и пријатељском разговору посвећеном темама даљег развоја војнотехничке и војно-војне сарадње између двеју братских земаља, министар Вулин је изразио задовољство недавном посетом Москви и посебно захвалио на принципијалној подршци Руске Федерације напорима Републике Србије да мирним путем и политичким средствима реши сва отворена питања на Косову и Метохији и очува свој територијални интегритет и суверенитет.Истакавши да је задовољан постигнутим нивоом војноекономске сарадње, министар одбране је нагласио да је опремање Војске Србије савременим наоружањем од стратешке важности.

- Захвални смо руској страни, а посебно министру Шојгуy за донацију и одобрење бесплатне обуке за пилоте Војске Србије који ће летети на авионима МиГ-29. Такође, захвални смо Руској Федерацији за помоћ у средствима војне технике, међу којима посебно истичемо донацију шест авиона МиГ-29, али и у средствима Копнене Војске – оклопним возилима и тенковима Т-72, чију реализацију очекујемо у наредном периоду, а што ће допринети јачању одбрамбених способности Војске Србије. Веома нам је важно да под повољним економским условима вршимо модернизацију и попуну средствима ратне технике, неопходним за правовремени и адекватан одговор на актуелне безбедносне ризике, изазове и претње, поручио је министар Вулин.

Саговорници су се сагласили да су показатељи традиционално добрих односа између српског и руског народа бројни, међу којима је и недавна посета министра Вулина свечаности поводом обележавања стогодишњице формирања Црвене армије и Дана бранилаца отаџбине у Москви,  као и најава да ће, на позив министра одбране Руске Федерације генерала армије Сергеја Шојгуа, министар одбране Републике Србије учествовати на 7. Московској конференцији у априлу ове године.

Преузето је са http://www.mod.gov.rs

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти