Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

А.Чепурин и Н.Поповић о сарадњи у области иновација

Јачање сарадње са Русијом у области иновација

 

Београд, 21. март 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић истакао је данас у разговору са амбасадором Русије у Србији Александром Чепурином да ће Влада Србије наставити да развија најбоље политичке и економске односе са том земљом.

 


Поповић и Чепурин су разговарали о унапређењу сарадње двеју земаља у сектору иновација и технолошког развоја, уз напомену да је основа за ту сарадњу постављена кроз формирање радне групе за иновације и дигиталну економију у оквиру Међувладиног комитета Србије и Русије. 

Министар је подсетио на то да је потписан споразум о сарадњи са највећом руском државном технолошком корпорацијом "Ростех", и најавио да су у припреми споразуми са државним компанијама "Росатом", "Роснано" и "Роскосмос".

Током сусрета је оцењено да је све више руских технолошких компанија заинтересовано за сарадњу са компанијама из Србије, као и за инвестиције у нашој земљи.

Поповић је изразио жељу да се у будућности оствари још ближа сарадња у сектору иновација и дигиталне економије, будући да су то прогресивне области где има много простора за размену знања и технологија. 

У томе видим будућност и просперитет наше две земље и света у целини, подвукао је министар.

У име Владе Србије, он је изразио захвалност Русији на принципијелној подршци у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије по питању Косова и Метохије, као и на заштити српских националних интереса по питању Републике Српске.

Министар је честитао грађанима Русије на избору Владимира Путина за председника Русије, и изразио задовољство због беспрекорне организације председничких избора, чиме је та земља читавом свету показала свој пун демократски капацитет.

Он је истакао да су грађани Русије на изборима гласали за стабилност, суверенитет и економски развој земље, додавши да су на исти начин гласали и грађани Србије на председничким и недавно одржаним београдским изборима у нашој земљи.
 
Извор: http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=317163
Категорије: Економија

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти