Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

А.Чепурин и А.Вулин о сарадњи у одлазећој години

Вулин и Чепурин: Србија захвална на спремности Русије за дијалог Београда и Приштине

Александар Чепурин и Александар Вулин на састанку у Министарству одбране Србије

Министарство одбране Србије

Министар одбране Александар Вулин и амбасадор Русије Александар Чепурин разговарали су о успешној сарадњи у претходном периоду, као и о плановима за наредну годину, а на састанку је истакнуто да ће као војно неутрална земља Србија наставити да развија активан и партнерски однос и са Истоком и са Западом.

Оцењено је да је недавна посета председника Србије Александра Вучића Русији изузетно допринела унапређењу сарадње у области одбране двеју земаља, саопштило је Министарство одбране.

Такође, лични однос поштовања и узајамног разумевања које су развили председници Путин и Вучић омогућава даље продубљивање сарадње између две државе, наводи се у саопштењу.

„Управо зато смо посебно захвални на спремности Руске Федерације да се, уколико дође до промене формата преговора са Приштином, активно укључи у процес“, наводи се у саопштењу.

Додаје се и да је доказ успешне сарадње између министарстава одбране донација шест авиона типа МиГ-29, као и очекивани наставак војно-техничке сарадње, што је велики допринос процесу модернизације Војске Србије, укључујући ту и помоћ у другим средствима војне технике, као што су тенкови Т-72 и оклопна возила пешадије, чија реализација се очекује у наредном периоду.

Танјуг

Преузето је са https://rs.sputniknews.com

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти