Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

А.Чепурин и А.Вучић o резултатима посете Председника Русије

Вучић са Чепурином: Путинова посета потврдила међусобно поверење

 

Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин са задовољством су оценили да је посета председника Владимира Путина била веома успешна и од великог значаја за даљи развој политичког дијалога и економске сарадње двеју земаља, саопштила је Служба за сарадњу с медијима.

Председник Вучић и амбасадор Чепурин су размотрили резултате посете, која је, како је рекао амбасадор Русује "оставила траг у заједничкој историји", као и конкретне кораке за реализацију договора и споразума потписаних у Београду.

Састанак Вучића и Чепурина
Састанак Вучића и Чепурина

Председник Вучић је рекао да је посета председника Русије велика част за Србију, као и за њега лично, а њихов петнаести сусрет потврдио је постојеће међусобно поштовање и разумевање, као и традиционалне братске и пријатељске српско-руске везе.

Амбасадор Чепурин је захвалио председнику Вучићу на топлом гостопримству, због које је, како је рекао, "посета председника Путина имала душу".

Он је истакао висок ниво билатералних односа Србије и Русије и рекао да су показане жеља и намера Москве да ради на даљем продубљивању сарадње двеју земаља.

Двојица саговорника су разговарали о регионалној ситуацији, посебно о стању дијалога Београда и Приштине.

Председник Вучић је рекао да ће Србија увек бити опредељена за мир и стабилност и тако и деловати у будућности, али да садашњи застој у дијалогу може да буде превазиђен само када Приштина укине неразумне и штетне таксе на српску робу.

Председник Вучић и амбасадор Чепурин су разговарали и о сарадњи у области енергетике и обезбеђивању стабилног снабдевања Србије гасом.

 

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3406303/vucic-sa-cepurinom-putinova-poseta-od-velikog-znacaja-za-dalji-razvoj-politickog-dijaloga-.html

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти