Путин уручио државне награде најбољим руским олимпијцима

ОЦЕНИО ДА ЈЕ ОРГАНИЗОВАЊЕ ЗИМСКИХ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА У СОЧИЈУ БИЛО РИЗИК КОЈИ СЕ ВИШЕСТРУКО ИСПЛАТИО

* Доказали сте да су спортске традиције Русије стамене и да наша земља, као и раније, одгаја велике спортисте који су у стању да усхићују цео свет и да људима доносе радост, а да милионе срца наших људи „натерају” да куцају као једно и да наше грађане учине поносним на своју Отаџбину – рекао је Владимир Путин приликом свечане поделе државних признања

* Сви смо ризиковали, не само ми у Русији, већ и наши пријатељи у Међународном олимпијском комитету. Веровали су у нас. Председнику МОК, Томасу Баху, рекао сам – открио је Путин - да ми у Русији имамо сјајан израз који гласи: Ко не ризикује, неће пити победнички шампањац

_______________________________________________________________________________________________

ПРЕДСЕДНИК РФ Владимир Путин данас је примио 49 руских учесника Олимпијаде у Сочију и при том им је рекао: „Уверен сам да медаље које сте освојили за сваког од вас имају нарочиту вредност јер су изборене у поштеној и упорној борби, а освојене су на нашој Олимпијади, у Русији. Олимпијске игре су много више од обичног међународног такмичења. На њима се стиче звање најспортскије државе, а сам улазак у круг лидера – ствар је националног престижа”.

Руски лидер је херојима нације рекао да су свој задатак успешно извршили и да су „одбранили част земље”. Па наставио:

„Нема сумње, сви ви сте достојни не само спортских, него и државних награда. Зато вам се цела земља, милиони и милиони наших грађана од срца захваљују. Сочи-2014 је свету представио обновљену, разнолику и отворену Русију и елиту нашег спорта. Све вас који достојно носите знамења наших славних и великих традиција. Ви сте доказали да су те традиције стамене и да наша земља, као и раније, одгаја велике спортисте који су у стању да усхићују цео свет и да људима доносе радост, а да милионе срца наших људи „натерају” да куцају као једно и да наше грађане учине поносним на своју Отаџбину”.

Орденом „За заслуге пред Отаџбином” IV степена награђен је олимпијски шампион у брзом клизању (шорт-трек) Виктор Ан

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Орден Пријатељства добили су још: Јелена Иљиних, Никита Кацалапов, Фјодор Климов, Јулија Липњицкаја, Аделина Сотњикова, Дмитриј Соловјов, Ксенија Столбова (уметничко клизање), Алексей Волков, Дмитриј Малишко, Антон Шипуљин (бијатлон), Владимир Григорјев, Семјон Јелистратов и Руслан Захаров (шорт-трек), Александр Љегков (нордијско трчање на скијама), Алексеј Негодајло и Дмитриј Труњенков (боб), Александар Третјаков (скелетон).

Орден „За заслуге пред Отаџбином” I степена примили су  сребрни из Сочија Владислав Антонов, Александар Денисјов, Татјана Иванова (санкаши), Александр Бесмертних, Никита Крјуков, Дмитриј Јапаров (нордијски скијаши), Олга Зајцева, Јана Романова и Јекатерина Шумилова (бијатлон), Николај Олљунин (сноуборд) и Олга Фаткулина (брзо клизање).

Исту медаљу добили су и освајачи олимпијске бронзе Олга Граф и Јекатерина Лобишева (брзо клизање).

Орден „За заслуге пред Отаџбином” примили су и освајачи бронзаних медаља Јевгениј Гарањичев (бијатлон), Аљона Заварзина (сноуборд), Јелена Никитина (скелетон), Јулија Скокова (брзо трчање), Александр Смишљајев (фристајл), Иља Черноусов (нордијско трчање) и Јекатерина Шихова (брзо клизање).

 

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: info@ambarusk.rs
Web: ambasadarusije.rs

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: consrus@ambarusk.rs
Web: ambasadarusije.rs

остали контакти