Путин: Надам се да је Сочи-2014 ослободио страхова и његове критичаре-русофобе

РУСКИ ЛИДЕР ПОВЕЗАО КРИТИКОВАЊЕ ОЛИМПИЈАДЕ У СОЧИЈУ С КОНКУРЕНЦИЈОМ У МЕЂУНАРОДНОЈ ПОЛИТИЦИ

* Зимска Олимпијада за нас је важна, јер је, како ми се чини, и јако бих желео да је тако, отворила не само врата у Русију, већ и руску душу, душу нашег народа, како би људи у свету схватили да немају чега да се плаше, да смо спремни на сарадњу, да смо отворени за ту сарадњу

* Постојала је поводом Олимпијаде и кохорта критичара далеких од спорта који се баве конкуренцијом у сфери међународне политике. Они имају другу други посао и користили су олимпијски пројекат за постизање сопствених циљева у сфери антируске пропаганде

_______________________________________________________________________________________________

РУСКИ председник Владимир Путин повезао је критике Олимпијадe у Сочију с конкуренцијом у међународној политици, која нема ништа заједничко са спортом.

Јачање Русије је можда неког плашило, али су Игре у Сочију допринеле да нестане страх од наше земље, сматра председник РФ.

„Желео бих овде да раздвојим неке ствари. Прво: ми смо увек, свих ових година радили у условима критике, али је то била, пре свега, конструктивна, веома добронамерна и конструктивна критика од стране Међународног олимпијског комитета” – рекао је Путин.

Он је признао да без таквих добронамерних примедби, које су од самог почетка показивале како треба направити олимпијски програм с аспекта организације, планирања и изградње, Русија не би могла све да уради на тако квалитетном нивоу.

„Али, ту је била и, вероватно, још увек постоји друга кохорта критичара, они су далеко од спорта, они се баве конкуренцијом у сфери међународне политике. Они имају другу хипостазу, други посао и они су користили овај олимпијски пројекат за постизање сопствених циљева у сфери антируске пропаганде” — сматра председник Русије.

„То нема никаквих додирних тачака са спортом, ја с тим никад нисам имао проблема, знате зашто? Зато што знам шта је то и знам да је узалудно расправљати се с тим. Шта год ми говорили и ма колико се трудили да неког убедимо, то је немогуће, јер је њихов посао другачији, они имају други циљ” — сматра Путин.

По његовом мишљењу, кад се појави јака конкуренција, код неког то изазива неспокојство, неко није баш одушевљен, неко почиње да се плаши, не схватајући како се дубински, квалитативно променило руско друштво.

„У том смислу је Олимпијада за нас важна, јер је она, како ми се чини, и јако бих желео да је тако, отворила не само врата у Русију, већ и руску душу, душу нашег народа, како би људи видели и схватили да немају чега да се плаше, да смо спремни на сарадњу, да смо отворени за ту сарадњу” — истакао је руски лидер.

„Можда су и те недобронамерне критичаре, а можда их и не треба тако називати, јер, понављам, они раде други посао, можда су и њих напустили одређени страхови, надам се да је тако. Ако смо у томе успели макар у малој мери, и то сматрам успехом Олимпијаде” — истакао је Путин.

Извор: Факти

 

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: info@ambarusk.rs
Web: ambasadarusije.rs

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: consrus@ambarusk.rs
Web: ambasadarusije.rs

остали контакти